Steinsprutskade og bobil: Hva gjør du når uhellet er ute?

På norske veier er steinsprut et kjent problem. Steinsprutskader kan fort utvikle seg til en kostbar affære for bobileiere, og bør håndteres så fort som mulig. Her finner du en oppskrift på hva bobileiere må tenke på når uhellet er ute.

Steinsprut og forsikring: Når skaden oppstår

Når steinsprutskaden oppstår er det viktig å kontakte ønsket verksted eller forsikringsselskapet ditt så fort som mulig. 


Les mer: Alt  om bytting av frontrute, forsikring og pris for bobil.

Ofte kan steinsprutskader enkelt repareres, men dette bør håndteres av profesjonelle. Hvis det er et stykke til du rekker frem til verkstedet, finnes det midlertidige løsninger du kan benytte som beskytter skaden fra å bli verre. 

Noen tørker frontruta på en bobil med en klut.Ta godt vare på frontruten din, og oppsøk ønsket verksted raskt etter en steinsprutskade

 

Midlertidig løsning

Oppdager du plutselig steinsprutskaden når du er ute på farten? Da kan du dekke skaden med teip, og sikre at kuttet ikke får mer smuss, sand og småsteiner i seg. Et godt tips er derfor å alltid ha med gjennomsiktig teip i bilen – dette kan spare deg for fremtidige utgifter!


Lurer du på hva annet du bør ha med på tur? Les mer om 5 ting du bør ha med når du camper i bobil. 


Det kan bli dyrt å vente for lenge

Mange velger å kjøre lenge med steinsprutskaden før de velger å gjøre noe med den. Dersom steinsprutskaden ikke behandles fort nok kan kuttet i frontruten utvikle seg til en større sprekk. Når dette skjer vil ikke reparasjon være tilstrekkelig – og ruten må byttes.


Fikse steinsprut på frontruta: store prisforskjeller

For bobileiere spesielt er det store prisforskjeller mellom det å reparere frontruta og fullstendig rutebytte. En enkel reparasjon kan ta kort tid, og koste minimalt dersom du har rute- eller glassforsikring. Hvis du må du bytte frontrute kan det derimot bety lang ventetid, og langt større kostnader – selv med ruteforsikring. 


Verksted eller forsikringsselskap?

En vanlig misforståelse er at man må kontakte forsikringsselskapet sitt først ved frontruteskader. Det mange ikke vet er at man kan kontakte ønsket verksted direkte ved slike hendelser.


Les mer: Er bilen din klar for en ny sommersesong? Les mer om Vidars sjekkliste og service her.


Vi anbefaler å sjekke frontruten jevnlig i løpet av vinterhalvåret. Mistenker du en frontruteskade som trenger vurdering? Ta kontakt med Vestnes Servicesenter så hjelper vi deg og bobilen trygt ut på veien igjen. 

En mann holder to sugekopper mot frontruta på en bobil.Vestnes Servicesenter er et godkjent bobilverksted med høy kompetanse og lang erfaring.

 

Hvorfor oppstår steinsprutskader?

Steinsprutskader er fort gjort, og sjeldent noe man kan unngå som sjåfør. Likevel er det noen årsaker som er fine å vite om.


Strøing og forbikjøring
Med snø- og isdekte veier er det behov for bedre friksjon og grep, særlig for store kjøretøy. Strøing på veiene hjelper med dette, men gjør også at mengder småstein og sand ligger igjen på overflaten når snøen smelter.


Les mer: Helintegrert eller delintegrert bobil? Mange foretrekker én bestemt type.


Steinsprut oppstår når småstein dras opp av forbikjørende biler, som videre slynges mot frontruten og lager små kutt i glasset. Forbikjøring er en av hovedårsakene for steinsprutskader, spesielt i områder med mange parallelle kjørefelt. 

I tillegg til forbikjøring kan steinsprut komme fra bilene foran deg. Et godt råd er derfor som alltid å holde god avstand, spesielt om våren når steinsprutskader er vanligst.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss?

Vi hjelper deg gjerne!

Kundemottak / verksted

71 18 89 60

post@vestnesservicesenter.no

Flere tips og råd

Bobil: Bytte frontrute? Dette må du vite om forsikring, pris og egenandel

Velg riktig campingutstyr: 5 ting du bør ha med når du camper i bobil

Praktisk informasjon: førerkort, EU-kontroll og bomavgift for bobil

Velkommen til bobilsenteret i Vestnes, alt på ett sted!

Flere artikler

Design og CMS av EKH Grafisk